Kiropraktikk

Kiropraktikk er læren om hvordan kroppens helse påvirkes av ryggsøylens funksjon. Forbindelsen mellom ryggsøylen og helsen din er at nervetrådene som kobler hjernen med resten av kroppen kommer ut gjennom kanaler i ryggsøylen. Nervene sender beskjeder og signaler til og fra hjernen og koordinerer og kontrollerer alle prosesser i kroppen. Låsninger i ryggsøylen kan hemme normal kommunikasjon mellom kroppen og hjernen. Resultatet er nedsatt funksjon i kroppsdelene nervene går til. For de fleste blir utslaget stivhet og smerte, overaktive eller underaktive muskler, stråling, nummenhet eller andre fysiske symptomer: Symptomene avhenger av hvilken nerve og hvilken del av nerven som blir påvirket.

Trykk her for å se hva låsninger i ryggen kan føre til og hvorfor folk oppsøker kiropraktor.

Trykk her for mer utfyllende forklaring om låsninger i ryggsøylen.


Kiropraktoren

En kiropraktor er ekspert på nerve-, muskel-/skjelettsystemet (også kalt bevegelsesapparatet). Kiropraktikk involverer diagnostikk, behandling og forebyggelse av feilfunksjoner i nerve-, muskel og skjelettsystemet, samt å gi råd for bedre helse. Kiropraktoren er primærkontakt på lik linje med leger og tannleger. Dette betyr at du ikke trenger henvisning fra lege for å komme til behandling og at kiropraktoren kan sykemelde og henvise direkte til spesialist (f.eks. nevrolog eller revmatolog).

Kiropraktoren er offentlig autorisert helsepersonell og har en beskyttet yrkestittel. Dette betyr at kiropraktoren har en særlig høy kompetanse og at ingen andre enn kiropraktorer kan påberope seg å drive med kiropraktikk. For å oppnå offentlig autorisasjon kreves seks års spesialisert utdannelse, inkludert ett års regulert turnustjeneste. Ingen andre terapeuter det er naturlig å sammenligne seg med har tilsvarende lang og grundig utdannelse.

Kiropraktisk behandling er regnet som en trygg og effektiv behandlingsform og inngår i de nasjonale retningslinjene for behandling av ryggplager i mange land.

Hos oss kan du forvente høy kvalitet på undersøkelse og behandling og effektiv hjelp med problemet ditt.

HER FINNER DU OSS:

Fornebu Kiropraktorsenter

Rolfsbuktveien 17, 1364 Fornebu

 

Fornebuporten Helsehus

Widerøeveien 5, 1360 Fornebu